Over ZIENRS

‘Je gaat het pas zien als je het door hebt’

Een prachtige uitspraak van Johan Cruijff en uitstekend van toepassing op ZIENRS. Dit is het collectief van bevlogen optiekspecialisten, die in hun winkels én online graag en met passie klanten alles over de bril, de lens en het wonderlijke oog bijbrengen.

De leden van ZIENRS hebben minstens één gemeenschappelijke deler: ze hebben allen een zichtbare liefde voor het vak, liefde voor de bril. Verwacht van deze groep optiekers geen kreten als ‘twee halen, één betalen’. Bij deze specialisten  draait het om delen van onmetelijke kennis en het leveren van de hoogste kwaliteit en service. Prijs en volume zijn niet de zaken waar het om draait. De specialist wil de consument een warm welkom schenken als hij de brillenzaak betreedt, hij wil nuttige en gedetailleerde informatie geven en de klant aan de hand nemen in de wondere wereld van de bril, bijna alsof hij of zij in een aflevering van Klokhuis is beland. Optiekspecialisten weten zo veel en klanten hebben veelal geen weet van alle mogelijkheden. Daar wil ZIENRS nu voor eens en voor altijd verandering in brengen.

Gegarandeerde kwaliteit
De leden hanteren strikte kwaliteitsnormen en willen de klanten wijzer maken. En dat is van groot belang, want met een goede bril of contactlenzen groeit het zelfvertrouwen en kunt u comfortabel en scherp zien. Toch laten veel mensen zich verleiden door het kopen van een bril bij een goedkope discounter. En dit is volgens ZIENRS het gevolg van onwetendheid. Wie een nieuwe bril of contactlenzen laat aanmeten, verwacht immers van zijn specialist dat hij zich in de wensen verdiept en dat hij weet waar zijn klant het over heeft. Helaas is het nog steeds zo dat iedereen zich in Nederland opticien of contactlensspecialist mag noemen en brillen en contactlenzen mag aanmeten en verkopen. Alleen het vak optometrist, die onder andere de gezondheid van de ogen kan bepalen, is beschermd.

Passie voor het vak
De bij ZIENRS aangesloten optiekbedrijven onderscheiden zich door hun passie voor het vak, hun zelfstandigheid en de ambitie om leidend te zijn in de branche. De medewerkers van de winkels zijn gediplomeerd en laten zich geregeld bijscholen. De optiekspecialist van ZIENRS (in de buurt) blijft de vertrouwde opticien, contactlensspecialist of optometrist en is zelf aanspreekbaar als deskundige dienstverlener. Hij kan nu echter ook gebruik maken van de samenwerking en advies van zijn collega’s in het ZIENRS-collectief. Dit alles om de consument nog beter te kunnen bedienen. Want weinig in het leven is zo essentieel al goed kunnen zien. Of, zoals de Vlaamse schrijver Louis Paul Boon ooit zei: ‘Liefde, is dat niet alles in het leven? Het is de bril waardoor het leven goed wordt om te zien.’

 

Meer weten over dit onderwerp? Vind hier een Zienrs optiekspecialist in de buurt.