Kennis

KIES JE KLEUR ZONNEGLAZEN

Zonnebrillen van nu hebben vaak gekleurde glazen. Is dat vooral voor het leuk, of zijn die kleurtjes ook nog ergens goed voor? We zetten de eigenschappen van veel voorkomende tinten voor je op een rij

Zonnebril op kleur

 
Als we door een zonnebril kijken, lijken kleuren minder intens. Wel wordt het contrast soms beter. Check hieronder welke eigenschappen de verschillende kleuren glazen hebben.

 
Grijs
Weinig of geen kleurverandering bij het kijken.
 
Grijsgroen

Helder zicht doordat ze de kleuren doorlaten waarvoor onze ogen het gevoeligst zijn. Kleuren blijven min of meer natuurlijk, maar wel aan de koele kant.
 
Bruin
Filtert vooral het blauw van de hemel uit. Het beeld is rustiger en het contrast beter. Dat is vooral fijn in de sneeuw en op het water. De kleuren die je ziet zijn warmer en niet meer natuurlijk. Om rekening mee te houden: je mist het blauwe licht dat je ‘wakkerder’ houdt, zodat je je minder alert kunt voelen.
 
Geel/oranje
Laten vrij veel licht door en zijn niet echt geschikt als zonnebril. Wel zie je er beter contrast mee, doordat het blauw van de hemel wordt weggefilterd. Ze geven ook een wat beter zicht bij nevel of mist. Handig voor sporters die diepte willen zien.
 
Roze, paars en blauw
Best hip misschien, maar deze kleuren hebben niet echt een functie.
 
maandag, 1 juni 2015
Bron: Zienrs magazine

Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagentje.

Verder shoppen Afrekenen