Kennis

Mijn optometrist zei: ‘Weg met die jampotjes, ik heb daar een veel betere oplossing voor’

“Ik heb al vanaf mijn achttiende contactlenzen. Als jonge knaap ben ik gaan waterpoloën en ik bleek al vrij snel slechte ogen te hebben. Dat merkte ik vooral bij het sporten. Dat gebrek, als ik dat zo mag noemen, werkte belemmerend. En dus ging ik aan de lenzen. Gewone harde lenzen, een soort van jampotjes.

Daarmee kon ik uitstekend sporten, zeker in het water, maar niet te lang. Ik heb zo’n tien jaar met deze lenzen gedaan, toen werd het zo ongeveer matglas en dan wordt het steeds lastiger om een fatsoenlijke wedstrijd te spelen.

Toen ik een geschikte opticien zocht om mij goed te laten informeren, kwam ik terecht bij een vooruitstrevende optometrist. Hij zei: “Weg met die jampotjes, ik heb daar een veel betere oplossing voor.” Toen ben ik overgestapt op zachte lenzen, uiteraard nog niet multifocaal. De optometrist maakte ze iets groter, zodat ze beter achter de oogleden bleven zitten en ik ze ook tijdens niet-sporturen in kon hebben. Ik heb daar jaren plezier van gehad. En tien jaar geleden ben ik overgestapt op multifocale glazen, die toen net werden geïntroduceerd. Niet veel later ging het niet goed met de opticien waar ik vaste klant was. Op advies van een vriend ben ik naar een winkel gegaan die nu bij ZIENRS is aangesloten. Ik ben zeer te spreken over hun wijze van benadering, de moderniteit van het bedrijf en de goede organisatie. Ik word elk half jaar opgeroepen voor een keuring en dan merk ik steeds weer hoe goed hun kennis van zaken is. Ik ben niet per se heel negatief over de vorige winkels waar ik kwam, maar ik zie geen enkele reden om bij deze weg te gaan. En in het water gaat het ook nog steeds goed. Ik polo niet meer, maar zwem nog geregeld. En dat gaat uitstekend met mijn lenzen. Ik vind het ook best bijzonder dat zachte lenzen heel goed voor mijn ogen zijn. Ik draag ze nu vijftig jaar, maar aan mijn ogen is daar niets van te zien of te merken.”

Dick Meulenberg (74)
Commercieel manager (met pensioen)  en zwemmer
 
maandag, 6 juni 2016
Auteur: Zienrs content©
Bron: Zienrs content©
Foto: Sophie Eekman