Lifestyle

Brilloos presteren

Zien is topsport. Lezen is topsport. Dat kan soms niet met een bril. Brilloos presteren kan heel goed met contactlenzen, we zetten een paar mogelijkheden op een rij.

Nachtlenzen draagt u als u slaapt. Tijdens het slapen corrigeren de lenzen uw ogen. Overdag ziet u scherp zonder bril of lenzen. Een goede oplossing wanneer u vaak last hebt van droge ogen. Maar ook ideaal om vrijuit te kunnen sporten of als u gewoon geen bril wilt. Nachtlenzen geven u comfort en vrijheid wanneer dit het belangrijkst is, namelijk als u wakker bent. Goed om te weten: nachtlenzen zijn geschikt voor jong en oud!
 
Daglenzen – Een bril is niet bij alle gelegenheden handig. Tijdens het sporten zit een bril in de weg of hij beslaat door het zweten. Iedere brildrager zou voor deze gelegenheden een paar stripjes -lang houdbare- daglenzen in huis moeten hebben. Contactlenzen zijn al geschikt voor kinderen vanaf acht jaar oud.
 
Multifocale contactlenzen – Draagt u contactlenzen voor veraf én heeft u een leesbril nodig? Met multifocale contactlenzen hebt u zowel veraf als dichtbij scherp zicht. Multifocale lenzen zijn bijna voor iedereen geschikt, ook als je heel slechte ogen of een cilinder hebt. 75% van iedereen die de stap waagt, is tevreden met het resultaat.
 
dinsdag, 4 oktober 2016
Bron: ZIENRS